Kies uit 225+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Den Bosch
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Ontdek Jheronimus Bosch in Den Bosch

Details over dit uitje

Op weg naar 2016, het Jheronimus Bosch Jaar, brengt Den Bosch Evenementen u alvast in de stemming, met een rondleiding door de pittoreske straten van Den Bosch.

De beroemde stadsschilder Jheronimus Bosch is één van de bekendste historische figuren van Brabant.

Tijdens de historische wandeling brengt u een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center komt u in dit arrangement alles te weten over deze markante persoonlijkheid, die tijdens zijn leven met penseel en schildersezel commentaar gaf op het leven in de late Middeleeuwen.

Bosch is de geschiedenis in gegaan als 'den duvelmakere', de schepper van duivels op het witte doek. Hij schilderde satirische voorstellingen en is bekend geworden omdat hij de schilderkunst en de iconografie in de 15e eeuw vernieuwde.

13:00 - 15:00 Rondleiding

Tijdens een 2 uur durende rondleiding onder auspiciën van een professionele gids loopt u door de buurt, waar Jheronimus in die jaren gewoond en geleefd heeft. Onze gids vertelt u alles over zijn leven, zijn ongemakken en zijn frivoliteiten.

15:00 - 15:30 Koffie of thee met een Bossche Bol

Tijd voor een kleine pauze, op een lekker terras of in een echte Brabantse kroeg met een heerlijke Bossche Bol, die in de jaren van Jheronimus nog niet uitgevonden was. Geniet even van het moderne stadse leven met een kopje koffie en dit lekkere gebakje.

15:45 - 17:30 Jheronimus Bosch Art Center

In het Jheronimus Bosch Art Center heeft u op 40 meter hoogte een schitterend 360 graden uitzicht op Den Bosch. Op weg naar boven bekijkt u alle tentoonstellingen, kunstwerken en replica´s onder leiding van een museumgids. U komt steeds meer te weten over deze bekende Middeleeuwse stadsschilder. Er draait een boeiende film over zijn leven en in de kelder is een echt 15e-eeuws atelier nagebouwd. U heeft ruim de tijd om te genieten van de culturele schatten die hij heeft nagelaten.

Inclusief:
  • Enthousiaste begeleiding (échte Bosschenaar met jarenlange ervaring)
  • Kopje koffie of thee met een Bossche Bol
  • Bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center
  • Museumgids
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze rondleiding? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan