Kies uit 225+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Den Bosch
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondvaart naar de Sluis van Engelen in Den Bosch

Details over dit uitje

Zin in een gezellige rondvaart over de panoramische vaarwegen rond Den Bosch? De Rondvaart naar de Sluis van Engelen, vroeger de Henriettesluis genoemd, is één grote ontdekkingstocht.

Vanaf de St. Janssingel klautert u om 10.30 uur aan boord van ons comfortabele schip met het hele gezelschap.

Uw boottocht begint gelijk al goed. U wordt hartelijk ontvangen met een vers kopje koffie en een lekkere Bossche bol.

Langzaam varen we in de richting van de sluis, die in vroegere jaren genoemd is naar het bastion Henriëtte dat bij fort Crèvecoeur hoorde. En dat bastion ontleende zijn naam weer aan Henriëtte Catharina van Nassau (de laatste nog levende tante van stadhouder Willem III) waarnaar het gebied ten noorden van Den Bosch (de Henriëttewaard) is genoemd.

Om 11.15 uur komen we aan bij de sluis en maakt u een wandeling naar de vistrappen van spuisluis Crèvecoeur en vertelt de kapitein allerlei interessante anekdotes over het functioneren van dit ingenieuze systeem.

Om 12.15 uur gooien we de trossen los en varen we weer terug naar de stad en serveren we u een overheerlijke lunch. Om ca. 13.00 uur stapt u weer aan wal.

Inclusief:
  • Boothuur
  • Kopje koffie of thee met Bossche Bol
  • Wandeling met kapitein naar de vistrappen
  • Lekkere scheepslunch
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Optioneel:

Wilt u voor deze vaartocht misschien een ervaren gids reserveren, zodat u uitleg krijgt over de prachtige plekken waar u langs vaart? Bespreek uw wensen met onze medewerkers.

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit vaararrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan